We zijn er klaar voor!

Het is donderdag 9 februari. Ik zit bij NON pop-up (een super leuk popup restaurant van een vriendin van mij) met een heerlijk vers bakkie koffie. Ik heb zojuist de laatste aanpassingen gedaan aan de app voordat eindelijk de nieuwe release uitgestuurd kan worden. Meer dan een anderhalf jaar geleden ben ik begonnen aan deze update. En nu is het dan bijna zover!

395 app updates verder, een volledig nieuwe website & een nieuwe klantenportaal, allemaal nodig om de kassa z'n werk te kunnen laten doen. Als je een app op je telefoon of tablet download, zie je vaak niet half wat voor werk er allemaal voor nodig is om zo'n app werkend te maken. Verschillende aspecten komen hierbij kijken, zoals in mijn geval: het beheren van accounts & licenties, persoonlijke gegevens beveiligen of bijv. complete statistieken rapporten uitdraaien. Toen ik 3 jaar geleden begon aan de toen nog hetende Kassa24 kassa app, had ik nooit verwacht nu in deze situatie te zitten. Het begon met mijn eigen sportvereniging C.K.V. Valto, maar na het in de App Store te hebben gezet, bleef de app maar gedownload worden. Nu meer dan 6.000 ondernemers de app uitgeprobeerd hebben, ben ik ervan overtuigd dat Made2pay toch iets goed doet.

Hoewel het aantal downloads de afgelopen tijd wat is teruggelopen, gaan we binnenkort weer knallen met de nieuwe app. De werking van de kassa is onveranderd gebleven, toch denk ik dat het met de nieuwe uitstraling nog fijner werken is. Een mooi lettertype en fijne kleuren doen al wonderen, maar de kunst is om je alleen te richten op de essentiƫle functionaliteiten. Klanten die graag allerlei knopjes en trucjes in de app willen zien, zijn niet aan het goede adres bij Made2pay. Een gewoon goede en gebruiksvriendelijke kassa, dat is het enige wat telt. Of we hier nou honderden of duizenden klanten mee bedienen, het gaat erom dat alle Made2pay klanten graag met onze kassa willen werken. Made2pay wordt inmiddels ook gebruikt op verschillende scholen, om leerlingen kennis te laten maken met een fijn kassasysteem waar een ieder mee uit de voeten kan. Dat is toch het mooiste wat er is?

Met zo'n grote update, is het cruciaal dat alles door en door getest wordt. En je zou zeggen dat je als ontwikkelaar alle pijnpunten van je eigen app wel kan dromen. Maar het tegendeel is waar. Als ontwikkelaar weet je ook precies hoe de app gebruikt moet worden, waardoor de kans groot is dat je juist(!) alle valkuilen over het hoofd ziet. Daarom is de enige echte test: de app gebruiken in de praktijk. En daar heb je waaghelzen van klanten voor nodig. Niet iedere ondernemer ziet het zitten om met een testversie van een kassasysteem aan de slag te gaan. Stel je eens voor wat er kan gebeuren. Daar is vertrouwen voor nodig, en deze groep testers heeft mij fantastisch geholpen om alle kinderziektes uit de kassa te halen. Hulde!

Nu het technische gedeelte eindelijk tot dusver klaar is voor release, is het wachten tot de laatste randzaken geregeld zijn. Ik ben echt heel erg enthousiast, en ik kan dan ook niet wachten om mijn huidige klanten te kunnen voorzien van deze update. Maar ben ook heel nieuwsgierig of ik hiermee nieuwe klanten aantrek. We gaan dit allemaal zien binnen nu en een week.

Een pro-tip voor alle lezers van dit blog: met de nieuwe update gaat de prijs omhoog naar €599,- (nog steeds een schrijntje voor zo'n systeem toch?) maar mocht je twijfelen, raad ik je aan om de licentie aan te schaffen voordat de nieuwe update er is. Scheelt je toch 50% van de prijs en binnen enkele dagen word je voorzien van een gloednieuwe kassa!

Heeft u vragen, op- of aanmerkingen? U kunt altijd bij ons terecht via info@made2pay.com, twitter of facebook.

Ik hou u op de hoogte!
Niels Koole, oprichter van Made2pay

Deel deze post